Kérjük, segíts, hogy folytathassuk munkánkat!

Számlaszámunk: 11705008 – 20133762.

A támogatás bankkártyával itt lehetséges.

Nagyon köszönjük.

TTE

Nemcsak Dugovics Titusz, de valószínűleg Boldog Özséb sem létezett
2018 december 9. vasárnap, 23:18

 Aki nagyon akar hinni, azt egy cáfolat még meg is erősíti, de azért nem szabad visszavonulni, és már nem is vizsgálni a történelmi valóságot – erre a következtetésre jutottak a Kétfarkú Kutya Párt csütörtök esti budapesti rendezvényének résztvevői. A megingathatatlanul tovább élő, de bizonyítani nem sikerült információkról szóló eseményt a Lámpás klubban rendezték, a beszélgetőpartnerek […]

Bővebben...
 
Kell-e egyetemes történelmet tanítani az általános iskolában?
2018 november 28. szerda, 13:54

Erre is választ kap a néző az Egyenes beszéd című műsorban a TTE elnökével készített interjúban. Nézze meg a beszélgetést!

Bővebben...
 
„Nehezen értelmezik” a történelemtanárok Schmidt Máriát
2018 november 23. péntek, 21:40

Öntudatos és büszke állampolgárokat nevelne a Terror Háza főigazgatója. A délszláv háború is ezzel kezdődött, figyelmeztet a Történelemtanárok Egyletének alelnöke.

Bővebben...
 
Milyen legyen a történelemtanítás?
2018 november 23. péntek, 21:20

A TTE elnöke az ATV Fórum című műsorában reagált Schmidt Mária NAT-javaslataira  

Bővebben...
 
Miben van igaza Schmidt Máriának?
2018 november 22. csütörtök, 15:20

Schmidt Mária hét pontban tett javaslatot a magyar történelemtanítás (bocs, oktatás) megújítására. Kettővel bőven vitatkoznék, a maradék ötben viszont jócskán van valami. Mik ma a főbb problémák? Lehet-e őket orvosolni?

Bővebben...
 
Rádiós tanóra: a Szent Szövetség
2018 november 21. szerda, 20:12

Kopcsik Istvánt, a TTE alelnökét Bódy Gergő ez alkalommal a Szent Szövetségről kérdezi. Miért hozták létre? Mi az oka, hogy Amerikában nem fejthette ki céljait? Mibe bukott bele?

Bővebben...
 
Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) és a Történelemtanárok Egylete
2018 november 17. szombat, 23:02

Korábbi sikeres, közös tevékenységükre alapozva (ÁBTL-NAVA-TTE weboldal) a NAVA és a TTE szerződésbe foglalta együttműködésének alapjait. A közös munka legfontosabb célja, hogy tevékenységeiket eddiginél is szélesebb körben megismertessék. Ennek kapcsán a TTE NAVA-ponttá válik, valamint elkezdődik egy oktatási segédlettel kiegészített, NAVA-dokumentumok válogatásából készülő Különgyűjtemény fejlesztése is.

Bővebben...
 
Köszönjük az adományokat!
2018 november 8. csütörtök, 19:40

Számos támogatónk jóvoltából 149.898 Ft adományt kaptunk számítógépre. Mivel nyertünk az Országos Informatikai Programiroda pályázatán, valamint a Microsoft pályázata segítségével a licenszhez is kedvezményesen juthattunk, így 118.694 Ft-ért vásárolhattuk meg a TTE működéséhez elengedhetetlen gépet és a szükséges szoftvereket. A különbözetet az Egylet működtetésére használtuk fel. Minden adományozónak köszönjük a segítséget!  

Bővebben...
 
Lassan kiszorul a földrajz a közoktatásból: így csak a „leadom a tananyagot” módszerek működhetnek
2018 november 8. csütörtök, 9:55

Érdekes, hogy a földrajz óraszámok tarthatatlan helyzetével a Történelemtanárok Egyletének NAT-tal kapcsolatos állásfoglalása is foglalkozik: „Elfogadhatónak tartjuk továbbá a történelemtanári kompetencián túlmutató gazdasági-pénzügyi ismeretek földrajz tantárgyba visszaintegrálását; azonban kérdéses, hogy elegendő-e erre a földrajz tantárgy megadott, korábbinál alacsonyabb óraszáma.”

Bővebben...
 
Posztmarxista oktatás az iskolákban?
2018 november 5. hétfő, 22:35

Hamisított történelmet tanítanak a tanárok? Új bűnkakok jönnek a történelemtanításban? A Reggeli Gyorsban Szénási Sándor kérdéseire Lőrinc László, a TTE alelnöke válaszol. Hallgassa meg!

Bővebben...
 
Történészek nem értik Kövér Lászlót
2018 november 4. vasárnap, 22:51

Értetlenül áll Kövér László történelemoktatást bíráló nyilatkozata előtt a Történelemtanárok Egyesülete. Tisza István halálának 100 éves évfordulóján beszélt arról, hogy a volt miniszterelnökre rengeteg rágalmat ragasztottak az elmúlt évtizedekben és a történelemtanítás a rendszerváltoztatás kudarcterülete. Úgy fogalmazott “ugyanazt a marxista mocskot cipeljük a nyakunkban”.

Bővebben...
 
A Hócipő híre
2018 november 4. vasárnap, 20:42

Miután Kövér László marxista és posztmarxista koloncnak nevezte a rendszerváltás után történelemoktatást, a Történelemtanárok Eg  

Bővebben...