Kérjük, segíts, hogy folytathassuk munkánkat!

Számlaszámunk: 11705008 – 20133762.

A támogatás bankkártyával itt lehetséges.

Nagyon köszönjük.

TTE a médiában

Minden másként volt? – jön a Fidesz-magyar történelemóra
2019 január 1. kedd, 21:20

Száműznék a magyar diákokban „kisebbrendűségi érzést” keltő részeket a történelemoktatásból a kormánypárt politikusai.

Bővebben...
 
Történelmek és a Háry
2018 december 30. vasárnap, 20:16

Történelemhamisítás vagy az események sajátos értelmezése? – az álhírgyártás korában alig vannak szilárd kapaszkodók a tényekhez. Magyarországon milliók hisznek például abban, hogy Soros és a magyar ellenzék egymillió illegális bevándorló betelepítésén ügyködik, ezért arra szavaznak, aki az ördögöt falra festette és aki vaskézzel megvédi őket az „armageddontól”. Történészt és politológust kérdeztünk a „háryjánosságokról”. Folytatás

Bővebben...
 
Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje 2018. december 29.
2018 december 29. szombat, 15:37

Füstölögnek a magyarok, mert a szélsőjobbos Fideszhez kapcsolódó Nemzeti Emlékezet Bizottság döntése nyomán eltüntették a Kossuth tér mellől Nagy Imre szobrát. Krekó Péter szerint a lépés része Orbán Viktor tervének, hogy újraélessze az ország jobbos, tekintélyelvű múltját. Azaz vissza akarja állítani a jelképek politikáját, ideértve, hogy a mostani vezetés igyekszik Horthy örökségére építeni. A szélsőséges […]

Bővebben...
 
Hungarians Fume as Statue of Former Leader Is Downgraded
2018 december 28. péntek, 15:20

“The government’s goal,” Laszlo Miklosi, president of the Association of Hungarian History Teachers, has said, “is to create a version of history preferable to Orban.” New York Times

Bővebben...
 
Ismerd meg az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát! – Egyre nő a csatlakozók száma
2018 december 22. szombat, 17:09

Újabb és újabb szervezetek jelzik csatlakozásukat a TTE-felhíváshoz. Tanítják-e az iskolákban az emberi jogokat? Miként lehetne továbbfejleszteni a kezdeményezést? Ismerd meg az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát! – Egyre nő a csatlakozók száma   Hallgassa meg!

Bővebben...
 
Trianon tényleg hosszú időre hazavágta a magyar gazdaságot?
2018 december 19. szerda, 20:45

Tomka Béla történész tanulmánya a trianoni döntés gazdasági hatásainak új szempontok szerinti vizsgálatát szorgalmazza.

Bővebben...
 
A világ Jézus korában
2018 december 18. kedd, 19:14

Kopcsik István, a TTE alelnöke ezúttal a legfontosabb Európán kívüli civilizációkról beszél. Eleget tanítunk az Európán kívüli kultúráról? Mi történt Krisztus születésekor Indiában, Kínában, Amerikában? Miért építettek piramisokat az isteneknek?  

Bővebben...
 
Egyre több szervezet csatlakozik a Történelemtanárok Egyletének akciójához
2018 december 15. szombat, 17:54

Ismerd meg az Emberi Jogok Nyilatkozatát! címmel indított kezdeményezést Történelemtanárok Egylete, már a Centropa, a PDSZ és a Magyar ENSZ Társaság is csatlakozott a felhíváshoz.

Bővebben...
 
Nemcsak Dugovics Titusz, de valószínűleg Boldog Özséb sem létezett
2018 december 9. vasárnap, 23:18

 Aki nagyon akar hinni, azt egy cáfolat még meg is erősíti, de azért nem szabad visszavonulni, és már nem is vizsgálni a történelmi valóságot – erre a következtetésre jutottak a Kétfarkú Kutya Párt csütörtök esti budapesti rendezvényének résztvevői. A megingathatatlanul tovább élő, de bizonyítani nem sikerült információkról szóló eseményt a Lámpás klubban rendezték, a beszélgetőpartnerek […]

Bővebben...
 
Regényes történelem
2018 december 7. péntek, 17:57

Agresszív ébresztőóra a koraújorban? Ébresztőember és a kakasok…? Ki vezette be először a gyárba a gázvilágítást? Hány mutató volt és mit mutatott az első órákon? Órajáték: szórakoztatás és filozófia?    

Bővebben...
 
Legyen minden jobb! Álhír, népbutítás és más szélhámosságok
2018 december 6. csütörtök, 22:34

Lőrinc László (Tényleg) és Pálfi Zoltán (Szkeptikus Társaság) a Magyar Kétfarkú Kutya Párt rendezvényén a Lámpás Klubban.

Bővebben...
 
Kell-e egyetemes történelmet tanítani az általános iskolában?
2018 november 28. szerda, 13:54

Erre is választ kap a néző az Egyenes beszéd című műsorban a TTE elnökével készített interjúban. Nézze meg a beszélgetést!

Bővebben...