Kérjük, segíts, hogy folytathassuk munkánkat!

Számlaszámunk: 11705008 – 20133762.

A támogatás bankkártyával itt lehetséges.

Nagyon köszönjük.

Tényleg?! – videókészítő verseny történelmi legendákról
2018 november 19. hétfő, 18:31

A Történelemtanárok Egylete versenyt hirdet középiskolásoknak, amelyre 3 fős csapatok jelentkezését várja.

Figyelem! Több pályázó kérésére a jelentkezési határidőt meghosszabbítottuk 2018. december 15-re.

 

 

A verseny célja, hogy a www.tenyleg.com (Tényleg!? – hogy volt, hogy nem volt) oldal segítségével a diákok megismerhessenek létező történelmi legendákat, dilemmákat, illetve a téma feldolgozásával elmélyíthessék tudásukat e téren, és hatékonyabban tudjanak különbséget tenni hamis és valós történelmi tények között.
A verseny lebonyolítása kizárólag elektronikus úton történik, egy fordulóban. Ezen belül a résztvevőknek 2 feladatot kell teljesíteni.

Első feladat
A jelentkező csapatok tesztkérdéseket kapnak, melyeket a Tényleg!? oldal anyagainak böngészésével kell megválaszolniuk. A résztvevőket a megfejtés sikeressége alapján pontozza a zsűri.

Második feladat
A csapatok egy 2-3 perces videófilmmel vesznek részt a versenyben, amelyet a Tényleg!? oldalról kiválasztott legendá(k)ról, történelmi dilemmá(k)ról, vagy azokból kiindulva, azokat továbbgondolva készítenek.
A videó műfaja szabadon választott: lehet például „egykorú” jelenet, történelmi ál-híradó, animáció, képzelt riport, tudósítás stb. Értékeléskor előnyt élvez a humor, a kreativitás és a kritikus szemlélet, valamint a többnézőpontú megközelítés is. A beérkezett műveket pontozzuk, a legjobbakat megjelentetjük a TTE honlapján és a Tényleg!? Facebook oldalán.

A tesztkérdések és a pályaművek beküldési határideje egyaránt: 2019. január 31.

A verseny díjazása: A két feladat pontszámait összegezzük, és ennek alapján hirdetünk győztest. Az első 3 helyezett csapat tagjai értékes tárgyjutalomban részesülnek: 1. díj JBL hangszóró, 2. díj SONY fejhallgató, 3. díj Powerbank. Díjátadásra a Tényleg!? oldal fejlesztését támogató projekt bemutatásakor, 2019. márciusában kerül sor.

Jelentkezz most!
Küldj egy emailt az iroda@tte.hu címre 2018. december 15.-ig, és add meg a következő adatokat:
• a csapat tagjainak neve;
• az iskola neve, címe;
• egy email-cím, ahová a tesztlapot küldhetjük, ill. amin keresztül kommunikálni tudunk a csapattal.

Projekt és a verseny támogatója: Budapesti Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány

Vissza