Kérjük, segíts, hogy folytathassuk munkánkat!

Számlaszámunk: 11705008 – 20133762.

A támogatás bankkártyával itt lehetséges.

Nagyon köszönjük.

NYT: Orbán saját képére formálja a magyar társadalmat
2018 március 29. csütörtök, 14:49

Orbán Viktor miniszterelnök a saját képére formálja a magyar társadalmat – ezzel a címmel írtak a magyar kormányfő politikájáról a New York Times (NYT), a cikket a Hír TV vette észre. A tekintélyes amerikai lap jellemzése alapján, a magyar kormányfő nemcsak a demokráciát építi le, de saját ideológiáját erőlteti az oktatásra, a tudományra és a kulturális életre is. Úgy fogalmaznak: a miniszterelnök az elmúlt nyolc évben szisztematikus hadjáratot folytat a „magyar demokrácia hardvere” ellen.

A New York Times cikkében példaként említi a 8. osztályos történelemkönyvet, amelyben szerepel az, hogy Orbán Viktor szerint veszélyt jelentenek a menekültek Magyarországra.

A Magyar Történelemtanárok Egylete elnökét, Miklósi Lászlót is idézték, aki azt mondta: a kormány célja olyan történelemverziót létrehozni, ami előnyös Orbánnak.

Megszólaltatták Illés Zoltán volt fideszes környezetvédelmi államtitkárt is, aki közölte, hogy a kormányfő egyszer azt mondta neki, szeretne elpusztítani minden NGO-t (angol rövidítés feloldása: non-governmental organization, vagyis nem kormányzati szervezet).

Teljes cikk

 

 

Vissza