Kérjük, segíts, hogy folytathassuk munkánkat!

Számlaszámunk: 11705008 – 20133762.

A támogatás bankkártyával itt lehetséges.

Nagyon köszönjük.

“Nem érjük be az értesülésekkel”: kérdésekkel bombázza Csépe Valériát több szervezet
2017 augusztus 21. hétfő, 11:05

“Nem érjük be a többnyire a sajtóból származó, nem mindig megbízható értesülésekkel, egy társadalmi szintű szakmai egyeztetés aktív részesei kívánunk lenni” – írja nyílt levelében tizenkét pedagógiai szervezet, amely több kérdést tesz fel az új alaptantervről Csépe Valériának, a köznevelés tartalmi megújításáért felelős miniszteri biztosnak. A TTE az egyik aláíró.

“A Nemzeti Alaptanterv kérdése országos jelentőségű ügy, közoktatásunk, gyerekeink jövője múlik rajta. Annak érdekében, hogy állampolgárként és a szakma képviselőiként mi is vállalhassuk a ránk háruló felelősséget, ismernünk kell a kapcsolódó munkálatok jelen állását és a további terveket. Nem érjük be a többnyire a sajtóból származó, nem mindig megbízható értesülésekkel, egy társadalmi szintű szakmai egyeztetés aktív részesei kívánunk lenni” – olvasható a nyílt levélben.

A Csépe Valériának címzett kérdéseket tizenkét pedagógiai szervezet, többek között a Magyartanárok Egyesülete, az Eötvös Társaság, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete és a Nyelvtudásért Egyesület írta alá.

Többek között arra szeretnének választ kapni, pontosan milyen koncepció alapján zajlik az új alaptanterv kidolgozása, kik a tagjai a száz szakemberből álló munkacsoportnak, mikor kerül a tervezet a szakmai nyilvánosság elé, hogyan történik majd a társadalmi szintű egyeztetés, továbbra is 2019-ben tervezik-e bevezetni az új tantervet.

Vissza