2023. október 9. (hétfő) 17 órától 18 óráig! Paksa Rudolf adománygyűjtő online előadása a TörténelemTanárok Egylete szervezésében
Hallgassa meg! / Segítse a TTE további működését!
Miket tekintünk „tradicionális nemzeti ételnek” a mai Magyarországon? S mióta esszük ezeket? Ismerte-e Hunyadi Mátyás vagy épp a honfoglaló magyarok a gulyást, a paprikáskrumplit vagy a levesport? És ha nem ezeket ették, akkor vajon mit? És hogyan? Ilyen kérdéseket tesz fel egy gasztrotörténész, amikor a múlt ételeit és étkezési szokásait kutatja. Ahogy lenni szokott: sok érdekesség derül ki őseink szokásairól, életéről, ételéről. Néha pedig újra kell gondolnunk, amit a múltról tudni véltünk. Ezt kínálja ez a gasztrotörténeti online előadás, melyben a magyar konyhakultúra történetéből fogunk felvillantani néhány jellegzetes és érdekes epizódot, hogy megtudjuk, miket és hogyan ettek őseink, miben hasonlítunk rájuk és miben különbözünk.
Az előadás a TörténelemTanárok Egylete adománygyűjtő kampányának része, de bárki részt vehet rajta, a részvételnek nem feltétele adomány felajánlása. Ugyanakkor reméljük, hogy nem marad zárva közönségünk pénztárcája, s egy (vagy több) kézműves sör árával támogatják a TTE működését, hogy a jövőben is folytathassák munkájukat, s szervezhessenek hasonló előadásokat és más rendezvényeket.
Az előadás időpontja: 2023. október 9. (hétfő) 17 órától 18 óráig.