Kérjük, segíts, hogy folytathassuk munkánkat!

Számlaszámunk: 11705008 – 20133762.

A támogatás bankkártyával itt lehetséges.

Nagyon köszönjük.

Baracs Nóra
-0001 november 30. hétfő, 0:00

A TTE Bizottmányának tagja volt

Szakmai önéletrajz

Pécsett a Széchenyi Gimnázium és Szakközépiskolában történelmet és társadalomismeretet tanítok, jelenleg munkaközösség-vezető. Több év óta látok el érettségi elnöki teendőket, és  a PTE történelem ill. szociológia szakára a felvételi bizottság tagja voltam. A helyi pedagógia program kidolgozásában fontos szerepet vállaltam. A nyelvi előkészítő osztályunk számára kidolgoztam a heti 3 órás hon- ember és társadalomismeret című programot.
Közigazgatási és társadalomtudományi szakirányon pedagógus szakvizsgát tettem, elvégeztem a közép- és emelt szintű érettségi vizsgáztató pedagógus-továbbképzési programot. 1994-2002 között Pécs város önkormányzata oktatási bizottságában szakértőként dolgoztam. Bekapcsolódtam az OKI tananyagfejlesztő programjába társadalomismeretből, több fejezetet írtam a készülő tankönyvhöz. Létrehoztuk a pécsi társadalomismereti fejlesztő műhelyt. Tartottam órákat a Szemtől szemben a történelemmel és önmagunkkal program alapján, jelenleg a Közös értékeink Európában 30 órás tanítási egység kipróbálásába kapcsolódtam be.
Több továbbképzésen, szakmai tanulmányúton vettem részt, a legfontosabbak számomra:  Yad Vashemben Jeruzsálemben tartott 100 órás tanfolyam, luxemburgi tanulmányút az EU oktatási helyzetéről, számtalan nyári történésztábor a Dél-Dunántúli történészek szervezésében, Demokrácia és a szovjet-típusú társadalom öröksége oktatási konferencia, Közös értékeink Európában – a kisebbségek helyzete egy hetes továbbképzés  és természetesen a TTE konferenciái.  Előadást tartottam a TTE kommunikáció és történelem konferencia szekcióülésén. Másodmagammal kezdeményeztem a TTE pécsi csoport megalakulását. A csoport tagjai abban állapodtak meg, hogy programjaink részben helytörténethez kapcsolódnak, részben az emeltszintű érettségi egyes anyagaihoz. Ennek érdekében megállapodtunk a Világörökség KHT-vel az együttműködésben, közös programszervezésben. Tavasszal a Kádár-korszakot elemző rendezvény szervezője voltam.

Baracs Nóra

Vissza