Már
olvasható az újonnan létrejött Freeside Europe on-line tudományos
folyóirat.
(Forrás: Educatio Press)
Már olvasható az újonnan létrejött Freeside Europe
on-line tudományos folyóirat (www.freesideeurope.com),
amelynek nem csak magyar, hanem finn, lengyel és ukrán szerkesztői is
vannak.
Az internetes újság az információs társadalom kultúrájának
interaktív diskurzustere, egyfajta információs szabadkikötő szeretne
lenni. Az elektronikus megjelenést azért választották, mert az
információs társadalom korában a tudományos élet is egyre inkább az
internetre tevődik át, amely – a nyomtatott sajtóval ellentétben –
mobil, dinamikus és rugalmas felületet biztosít a tudományos
diskurzushoz. Az újság témája, az információs társadalom kultúrája
szorosan kapcsolódik ahhoz a médiumhoz, amelyen megjelenik. Az internet a
digitális információ publikálására legalkalmasabb felület. A Freeside
Europe on-line folyóirat nem csak egyirányú információáramlást biztosít,
hanem olyan interaktív tudományos „diskurzustér”, mely közvetlen
lehetőséget biztosít más tudományos közösségek képviselőinek is a
tanulmányokhoz való hozzászólások publikálására.
A Freeside Europe nemzetközi összefogással jött létre, a
szerkesztőbizottságot norvég, lengyel, finn, ukrán és magyar
főiskolai-egyetemi oktatók és tudományos kutatók alkotják. A lap
főszerkesztője dr. Rétfalvi Györgyi, a Kodolányi János Főiskola
Kommunikáció Tanszékének főiskolai docense. A szerkesztők között van
Synnove Amdam, a norvég Volda University College tanára, a lengyel dr.
Agnieszka Szymanska, a Krakowska Szkola Wyzsza im. Andrzeja Frycza
Modrzewskiego-ból, dr. Vitalij Nazarecz, az ukrajnai International
University of Economics and Humanities Named after Academician Stephan
Demianchuk oktatója, valamint egy finn tanár, Mr. Perrti Narenen,
Tampere Polytechnic oktatója. A nyelvi lektor: Dr. Kodó Krisztina a
Kodolányi János Főiskola Angol Tanszékének főiskolai tanára, a
webszerkesztő pedig egy kommunikáció szakos főiskolai hallgató, Olvasó
Levente. A főbb rovatok a Tanulmányok, a Recenziók, valamint az
események, vendégelőadók, amiket rendszeresen frissítenek majd a
szerkesztők.