Kérjük, segíts, hogy folytathassuk munkánkat!

Számlaszámunk: 11705008 – 20133762.

A támogatás bankkártyával itt lehetséges.

Nagyon köszönjük.

Világtörténelem
2004 március 4. csütörtök, 0:00

Kronológiai táblák tárháza

Az egyik  ilyen táblaA „Világtörténelem” nevű oldal kínálata egyszerű. Történelmi kronológiákat kínál minden mennyiségben – különböző szempontok szerint csoportosítva. Több mint kétezer hivatkozás fed le 3000 évnyi történelmet. A háborúk és politika mellett azonban ugyanolyan fontosnak tüntetik fel az élet más területeit is. Az oldalon tudományos, kulturális és vallási tények és események sorjáznak egymás után, és igazolják azt a tényt, hogy tulajdonképp ezek az összetevők alkotják a társadalom tudásának alapját.

A navigáció egyszerű: a baloldalon levő menüre kattintva előugrik egy jobboldali panel, ahol konkrétabban megadhatjuk azt, hogy mire is van szükségünk. Fontos személyeket, főbb civilizációkat, főbb tudományos, politikai és kulturális eseményeket és térképeket is kereshetünk ( a „főbb” jelző használatának okát megtudhatjuk, ha egy linkre kattintunk- ott megtaláljuk a kritériumokat). Ha megkapjuk ezeket a kategóriákat ezen belül korszakok szerinti bontásban kapjuk meg a kronológiai skálát, aminek több színű megjelenítése elősegíti a tájékozódást.

Rendelkeznek még egy fokozatosan bővülő linkajánlóval is, melybe bárki beajánlhatja a saját oldalát is, és ha a szerkesztők ezt szakmai szempontból megfelelőnek találják, kiteszik a többi közé.

Az oldalon jelenleg 2000 hivatkozás van, de gyorsan bővül. A képek kis méretűek, gyorsan letöltődnek. Bár a szövegek angolul vannak, minimális nyelvismerettel is könnyen megfejthetőek, a skálák pedig tanulmányi-tanítási célzattal könnyen alkalmazhatók.

Vissza