Kérjük, segíts, hogy folytathassuk munkánkat!

Számlaszámunk: 11705008 – 20133762.

A támogatás bankkártyával itt lehetséges.

Nagyon köszönjük.

TTE a médiában

Rendhagyó történelemóra: Gandhi
2018 május 23. szerda, 19:13

Civil mozgalmak a történelemben, 3. rész. A szüfrazsettek és a bostoni teadélutánt követően ez alkalommal Gandhi a beszélgetés témája. “Nem jegyre megy”, de ne hagyd ki!     Hallgasd meg!

Bővebben...
 
A hét embere: Repárszky Ildikó
2018 május 17. csütörtök, 16:50

A Civil Rádió műsorában öt napon át Repárszky Ildikót kérdezték a történelemtanítás fontos és időszerű kérdéseiről. (Az anyag 57 perc.)    

Bővebben...
 
Miért nem engedték, ha szabad?
2018 május 16. szerda, 17:38

Egyes helyeken – bár a jogszabály lehetővé tette – mégsem engedték az érettségin bármely, tankönyvjegyzékben szereplő atlasz használatát. Miért probléma ez?   Hallgassa meg!

Bővebben...
 
Persze, vannak jogaid, csak légy óvatos
2018 május 14. hétfő, 19:54

Látszólag nem olyan nagy jelentőségű ügy, amiről ez az írás szól, mégis emberek sorsa múlik rajta, és jól rávilágít arra, hogy bizonyos helyzetekben hiába vannak jogszabályok és elkötelezett hivatalok, a jogok és az egyenlő esélyek nem tudnak érvényesülni.

Bővebben...
 
Egy zalaegerszegi iskolában is elvették a kronológiát tartalmazó atlaszt a diákoktól az érettségin
2018 május 11. péntek, 18:29

Nemcsak egy budapesti, hanem egy zalaegerszegi iskolában is elvették a kronológiát tartalmazó atlaszt a diákoktól a szerdai történelemérettségin – erről számolt be az Eduline-nak több végzős. Pedig jogszabály szól arról, hogy a 2018-as tavaszi érettségin a “régi”, évszámokat tartalmazó atlaszokat is használhatják a diákok. A Történelemtanárok Egylete kérése: ha bárhol hasonló történt, értesítsék a TTE-t!

Bővebben...
 
Nem engedték használni a “piros atlaszt” a töriérettségin? Az Oktatási Hivatalnál senki nem panaszkodott
2018 május 10. csütörtök, 15:48

Eddig egyetlen bejelentés sem érkezett az Oktatási Hivatalhoz (OH), senki nem jelezte, hogy a felügyelő tanárok nem engedték használni a kronológiát tartalmazó atlaszt a szerdai töriérettségin – közölte az OH az Eduline-nal.

Bővebben...
 
Kádár János beszédéből is érettségiztek
2018 május 10. csütörtök, 15:29

Nehéz volt az idei töriérettségi, de a történelemtanárok szerint meg lehetett oldani.   A Történelemtanárok Egylete szerint ugyanakkor a tanárnak kreatívnak kell lenni, hogy élővé és érdekessé tegye a diákok számára azt a kort, amiben a szüleik, meg nagyszüleik éltek. – Sokan felkapják a fejüket, ha ideérünk a tananyagban – mondta a Borsnak Lőrinc László, […]

Bővebben...
 
A rendelet szerint használhatnák, mégis elvették az érettségizőktől a régi, jobb töriatlaszokat egy budapesti iskolában
2018 május 10. csütörtök, 6:10

Hátrányba kerültek a szerdai történelemérettségin egy budapesti középiskola diákjai, akiktől elkobozták a régebbi kiadású, kronológiát is tartalmazó történelmi atlaszt az érettségi vizsgán. Ők csak az állami, kronológiai adattáblázatot nem tartalmazó középiskolai atlaszt használhatták, pedig a vonatkozó oktatási minisztériumi rendelet (a 40/2002-es) szerint használhatták volna a régebbi atlaszokat is.

Bővebben...
 
Hiába a rendelet, elvették az érettségizőktől a régebbi töriatlaszokat
2018 május 10. csütörtök, 5:21

“Ha valóban ez történt, akkor ezt semmiképpen sem lehet annyiban hagyni, mert ez súlyosan érinthette a gyerekek érettségijének eredményességét” – mondta az Indexnek Miklósi László, a Történelemtanárok Egyletének elnöke. Miklósi azt mondta: fontos lenne tudni, hogy az esetről készült-e jegyzőkönyv, egyben felajánlotta az Egylet segítségét az érintett diákoknak és szüleiknek.

Bővebben...
 
“Ez azt üzeni a tanároknak is, hogy foglalkozni kell a jelenkori eseményekkel”
2018 május 9. szerda, 17:38

“Szükséges volt a kellő háttértudás, habár direktben nem kérdeztek fogalmakat, azért azok, akik jártasabbak a témákban, kellő háttértudással rendelkeznek, ők tudták igazán jól megírni” – mondta az Eduline-nak a mai történelemérettségiről Repárszky Ildikó a Történelemtanárok Egyletétől.

Bővebben...
 
Milyenek voltak az idei történelemérettségi feladatai?
2018 május 9. szerda, 16:18

Repárszky Ildikó gyors értékelése az Inforádiónak   Hallgassa meg!

Bővebben...
 
Rendhagyó tanóra: bostoni teadélután
2018 május 8. kedd, 22:47

Civil mozgalmak a történelemben, 2. rész. A szüfrazsettek után ez alkalommal a bostoni teadélután a beszélgetés témája. Bélyegadó, a Szabadság Fiai, bojkott… Tudta, hogy a teadélután éjszaka volt?     Hallgassa meg!

Bővebben...