Kérjük, segíts, hogy folytathassuk munkánkat!

Számlaszámunk: 11705008 – 20133762.

A támogatás bankkártyával itt lehetséges.

Nagyon köszönjük.

Keményen visszavágott a minisztériumnak a Történelemtanárok Egylete
2017 szeptember 7. csütörtök, 14:32

A Történelemtanárok Egyletével (és számos más, évtizedek óta működő pedagógus szakmai szervezettel) a minisztérium semmilyen módon nem egyeztetett a Nemzeti alaptanterv koncepciójáról – reagált a szervezet arra, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte, az új alaptantervről folyamatos az egyeztetés magyar és külföldi szakemberekkel, civil és szakmai szervezetekkel.

Ahogy azt szerda reggel megírtuk, az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményében azt írta, “a szakmai eljárások és egyeztetések szerint, a „szakmai nyilvánosság teljes, ütemezett bevonásával” történik az új Nemzeti alaptanterv kidolgozása.

A tárca szerint folyamatosak az egyeztetések a szakmai szervezetekkel. „A koncepciótervezetét Csépe Valéria professzor asszony, köznevelés tartalmi megújításáért felelős miniszteri biztos több szakmai fórumon ismertette, beleértve Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Közoktatási Elnöki Bizottságát, valamint az MTA Filozófiai és Történettudományok Osztálya Pedagógiai Tudományos Bizottságát” – írták, hozzátéve: a koncepcióra érkezett javaslatokról és együttműködési szándékokról azóta is folyamatos az egyeztetés a magyar és külföldi szakemberekkel, civil és szakmai szervezetekkel, jelenleg és egészen az év végéig folyik a koncepció mélyítése, bővítése.

A Történelemtanárok Egylete Facebook-oldalán reagált a minisztériumi közleményre. “A Történelemtanárok Egyletével (és számos más, évtizedek óta működő pedagógus szakmai szervezetettel) a minisztérium semmilyen módon nem egyeztetett Nemzeti Alaptanterv koncepciójáról. Az idézett állítás (“a koncepcióra érkezett javaslatokról és együttműködési szándékokról azóta is folyamatos az egyeztetés a magyar és külföldi szakemberekkel, civil és szakmai szervezetekkel” – a szerk.) tehát nem felel meg a valóságnak. Vagyis nem igaz. A közlemény hazudik” – írják.

Forrás

Vissza