Hirdetés

Kérjük, segíts, hogy folytathassuk munkánkat!

Számlaszámunk: 11705008 – 20133762.

A támogatás bankkártyával itt lehetséges.

Nagyon köszönjük.

Hírek

Pályázat az Euroclio konferencián való részvételre
2017 január 26. csütörtök, 20:35

Az EUROCLIO (Európai Történelemtanárok Szervezete) 2017. évi konferenciájára három fő számára elegendő ösztöndíj-pályázatot hirdetett meg. A konferencián (mely idén a spanyolországi Donostia-San Sebastiánban kerül megrendezésre, április 2-7 között) teljes részvétel biztosítását, az utazási költséget és 6 éjszakás szállás biztosítását fedezi az ösztöndíj.

Bővebben...
 
A középosztálynak és a leszakadóknak is kedveznünk kell
2010 június 28. hétfő, 0:00

A gyermeklétszám, a csoportlétszám és a feladat alapján kell meghatározni, hogy egy iskolában hány pedagógusra van szükség: az ő bérüket teljes egészében a központi költségvetésből kell finanszírozni – mondja Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkára. (A Népszabadság interjúja)

Bővebben...
 
Hoffmann Rózsa: lesz rend, munka, jókedv és jutalmazás
2010 június 25. péntek, 0:00

„Békében vagyok önmagammal, a családommal, az élettel és Istennel” – ad leckét kiegyensúlyozottságból az oktatásügy szinte minden fokozatát megjárt szakpolitikus, aki 62 évesen érkezett meg a szakmai csúcsra, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egyik államtitkári székébe. Hoffmann Rózsa-portré a HVG-ben.

Bővebben...
 
Iskolafinanszírozás: a vita folytatódik
2010 június 24. csütörtök, 0:00

Az önkormányzatokat eddig kötötte egy ötéves moratórium, de ezentúl szinte egy tollvonással átadhatják iskoláik fenntartási jogát az egyházaknak. A PSZ az Alkotmánybírósághoz fordult, mert félti a világnézeti semlegesség elvét. Az önkormányzati szövetségek álláspontja nem egységes. A problémák Horn Gyuláig és a vatikáni szerződésig nyúlnak vissza. (Forrás: FN)

Bővebben...
 
Pedagógusok méltánytalan helyzete – Mennyit visznek haza?
2010 június 23. szerda, 0:00

A hamarosan ismét átalakuló magyarországi iskolarendszerrel kapcsolatban a közfigyelem megélénkülő érdeklődése kíséri az oktatásban dolgozó tanárok és pedagógusok élethelyzetét és jövedelmi viszonyait. (Forrás: VG.hu)

Bővebben...
 
Hoffmann Rózsa: eddig sem büntetés volt a buktatás
2010 június 22. kedd, 0:00

Eddig sem büntetés volt a buktatás, hanem egy szakmai döntés. Ezt csak olyanok állítják, akik nem ismerik a pedagógiai munkát – vélte Hoffmann Rózsa az évismétlés újbóli bevezetése kapcsán. (Forrás: Klubrádió)

Bővebben...
 
Bizonyítványosztás szülői és gyerekszemmel
2010 június 21. hétfő, 0:00

A Napközben pénteki adásában többi között arról is szó volt, hogy mennyire fontosak a jegyek a bizonyítványban, vajon mit mutatnak meg és mit rejtenek el? (Forrás: MR1-Kossuth)

Bővebben...
 
Tavarisi, kanyec
2010 június 18. péntek, 0:00

Miről beszélt Kádár a finn tévének 1988-ban? Melyik rendszerváltónak volt a legkuszább a szakálla? Kik voltak, és hová tűntek az MSZMP utolsó káderei? Mindez kiderül a Magyar Országos Levéltárnak az 1990-ben megrendezett demokratikus választások huszadik évfordulója kapcsán megjelentetett multimédiás kiadványából: képekkel, filmekkel, interjúkkal idézhetjük meg a rendszerváltás pillanatait. (Forrás: Múlt-kor)

Bővebben...
 
Kétharmadával csökkentené a tanárképző helyek számát Pokorni
2010 június 18. péntek, 0:00

Kivenné a pedagógusképzést a bolognai rendszerben kettéosztott, alap- és mesterszakos képzésrendből Pokorni Zoltán, az Országgyűlés oktatási bizottságának fideszes elnöke, a lépést pedig határozati javaslatban indítványozza. (Forrás: Edupress)

Bővebben...
 
Magyar hadtörténeti emlék megújulását támogatja az EU
2010 június 17. csütörtök, 0:00

Jelenleg a világon hét darab egészben megmaradt monitor létezik, melyeknek egyike a LAJTA, a Monarchia haditengerészetének egyetlen helyreállított hadihajója.

Bővebben...
 
PSZ: sérül a világnézetileg semleges iskolaválasztás joga
2010 június 17. csütörtök, 0:00

Nem ért egyet a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) azzal a törvénymódosítással, mely szerint az önkormányzatok azonnal átadhatják intézményeiket az egyházi fenntartóknak – mondta június 16-ai tanévértékelő tájékoztatóján Galló Istvánné elnök. (Forrás: Edupress)

Bővebben...
 
Véget ért a tanév
2010 június 16. szerda, 0:00

Tegnap ért véget a 2009/2010-es tanév az ország legtöbb iskolájában; az árvízi helyzet miatt azonban több helyen, így többek között Edelényben és a borsodi régió más településein már a múlt hét elején befejeződött a tanítás. (Forrás: Hírextra)

Bővebben...