Kérjük, segíts, hogy folytathassuk munkánkat!

Számlaszámunk: 11705008 – 20133762.

A támogatás bankkártyával itt lehetséges.

Nagyon köszönjük.

Felhívás jó gyakorlatok bemutatására
2017 február 10. péntek, 13:48

A TTE a Szovjetunióba történő, ill. a szovjet típusú rendszerből adódó elhurcolások emlékezetének fenntartására, megismertetésére pályázatot ír ki tanárok számára saját jó gyakorlataik bemutatására.
Pályázati határidő: 2017. február 15.

A téma felöleli a „malenkij robotot”, a GULAG/GUPVI munkatáborokat, a hortobágyi, recski ill. más kényszermunka táborokat, a Budapestről történő kitelepítéseket, az internálásokat.

Pályázhat bármely szakos pedagógus, aki a 7-13. évfolyamon vagy felsőoktatásban tanít.

Pályázni lehet bármilyen jó gyakorlat bemutatásával, ez lehet egy sikeres projektről szóló képes beszámoló, a témába vágó prezentáció, interjú, kisfilm, oktatási segédanyag, szövegértési feladat, gondolattérkép, ábra, rajz, művészeti alkotás. A jó gyakorlat egyaránt lehet tanári felkérésre készített diákmunka vagy a tanár önálló munkájának eredménye. Külön jutalmazzuk, akik vállalkoznak arra, hogy interjúkat készítenek ők maguk vagy diákjaik arról, hogy a második és harmadik generáció miként őrizte meg a családi vagy települési tragédia emlékét.

Pályázat terjedelme: 2-10 oldal A/4-es szöveg, vagy 2-8 perc kisfilm 5-25 diakockából álló prezentáció, vagy 1-5 fotó az alkotásról. A pályázatokat online kell benyújtani az iroda@tte.hu címre.

Pályázati határidő: 2017. február 15.

TTE honlapján való közlés lehetőségéről 3 fős szakértői zsűri dönt. A pályázóknak nyilatkozatot kell kitölteniük, hogy anyaguk nem sért személyiségi és szerzői jogokat.

Valamennyi beküldő tanárnak, ill. diákjának emléklapot adunk, a legjobb jó gyakorlatok beküldői tárgyjutalomban részesülnek.

A program az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő támogatásával, a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve keretében valósulhat meg.

Vissza