Kérjük, segíts, hogy folytathassuk munkánkat!

Számlaszámunk: 11705008 – 20133762.

A támogatás bankkártyával itt lehetséges.

Nagyon köszönjük.

E-learning tananyag a szíriai válságról középiskolai tanulók számára
2016 október 24. hétfő, 14:40

Egy különösen fontos anyagot ajánlunk a figyelmetekbe! Köszönjük  Mohay Borbálának, hogy felhívta rá a figyelmünket!

Az elmúlt félévben készült egy, a szíriai helyzetről szóló online középiskolás tananyag, ami közelmúltban nyert végleges formát, és az internetre is felkerült. Itt elérhető: http://jmsz.hu/hireink/e-learning-tananyag-a-sziriai-valsagrol-kozepiskolai-tanulok-szamara/

Célunk, hogy a középiskolás korosztály számára bemutassuk a közelmúlt fő eseményeit Szíriában és Irakban, illetve feltárjuk az emögött húzódó “háttér” különböző elemeit – mindezt közérthető, látványos és interaktív módon. A tananyag egy rövid bevezető után a Közel-Kelet helyzetéről szóló tudásszintmérő feladatokat tartalmaz – ezután következnek az oktató diák a szíriai válság főbb mozzanatainak és mögöttes tényezőinek témájában. Az utolsó, kitekintő összefüggések előtt egy összefoglaló feladatsor található. A tananyag végén további gondolkodásra ösztönző, mélyebb kérdéseket is felteszünk, amit akár esszé formájában is megválaszolhatnak a diákok.

A tananyag körülbelül 45 perc alatt meghallgatható / megoldható. Elsősorban történelem-, földrajz- és társadalomismeret órán használható fel, de ajánljuk osztályfőnöki órára is. Tanórai és otthoni feladatvégzésre egyaránt alkalmas.

A tananyag

Vissza