Kérjük, segíts, hogy folytathassuk munkánkat!

Számlaszámunk: 11705008 – 20133762.

A támogatás bankkártyával itt lehetséges.

Nagyon köszönjük.

Az Alkimista-oldal
2004 október 8. péntek, 0:00

Végtelen mennyiségű tömény információ a legtitokzatosabb és legérdekesebb tudományról

Közel 90 megabájtnyi információt tartalmaz az Adam McLean által szerkesztett oldal a The Alchemy Web Site, mely különböző tartalmas modulokból épül fel.  Az oldalon közel 1300 részleget találunk, amely több tízezer oldalnyi szöveget és közel 2000 képet tartalmaz, melyek között 200 teljes alkimista szöveg található, ezen kívül a nyomtatott könyvek kiterjedt biográfiáit, számtalan kéziratot, illetve általános alkímiai információkat és egy alapos gyorstalpalót is találunk.

Az oldalt az az alkímiai szövegekben és szimbolikában jártas Adam McLean hozta létre, aki az alkímia és a hermetikus ideák történetéről közel 40 könyvet publikált már. Bár a legtöbbek szerint az alkímia nem szól másról, mint a bölcsek kövének, az aranycsináláshoz szükséges szubsztanciának örökös kereséséről, ám most megtapasztalhatjuk, hogy az írások jóval gazdagabb és tartalmasabb lélektani-metafizikai síkokon mozognak.  Az oldalon megtalálható alkímiai írások allegorikus nyelvezete csodás és lenyűgöző szimbolizmust mutat be, és a világegyetem egy teljesen új értelmezését tárja az értő olvasó elé.

Az oldal tartalmát egyrészt fejezetenként találhatjuk meg, ahol külön csoportokban sorakoznak a szövegek, a mágikus képek, a források, a szimbólumok, stb..  Fantasztikus bőségű, kifogyhatatlan mennyiségű szöveges és képanyagot kapunk, persze megértéséhez már komolyabb, sőt még annál is teljesebb  angoltudásra van szükség (talán ha utánakeresünk egy-két szöveget magyarul is fellelhetünk a weben, ám ilyen szintű gyűjteményre ne nagyon számítsunk a magyar oldalak között).  Az alkímia különböző fejezetei és szakaszai külön gyűjteményekként is megtalálhatók.
Különösen érdekfeszítő lehet az okkult tudományokba mélyebben belemélyülendő olvasónak, hogy egyrészt szinte az összes alkímiával foglalkozó magazin és újság linkjét tematikusan rendezve megkapjuk, illetve az oldalon a kezdetektől egész magas szintig kapunk oktató CD-ROM-okat és előadásokat is, amiket rögtön akár meg is rendelhetünk.  

Többnyelvű az oldal, így a releváns szövegek más nyelveken is böngészhetők (a magyar nincs köztük). Kapunk latin fordítóprogramot is (az egyszerűbb kezelés és követés érdekében), és az új alkímiai oldalak közt Harry Potter neve is felmerül  (ám az alkímiához igazán értők tudhatják, hogy annak, aki a bölcsek kövét egy kőként képzeli el, nem túl sok keresnivalója van az oldalon). Aki viszont komolyságot szeretne, annak irány a japán alkímia!

Vissza