Kérjük, segíts, hogy folytathassuk munkánkat!

Számlaszámunk: 11705008 – 20133762.

A támogatás bankkártyával itt lehetséges.

Nagyon köszönjük.

Augusztusi becsengetés?
2001 március 2. péntek, 0:00

Egy közvélemény-kutatás alapján a következő tanévben augusztus 29-ei iskolakezdést javasol az Oktatási Minisztérium. (Forrás: Magyar Hírlap)

(…) Az iskolák egy részében már kész tényként kezelték, hogy két iskolakezdési időpont közül választhatnak. A végleges döntés csak később születik meg, ám a tárca tervei szerint a rendelet a szeptember 3-ai becsengetést is megengedné.

Egyelőre nem született rendelet a következő tanév beosztásáról, az Oktatási Minisztérium ugyanis előbb szeretné egyeztetni álláspontját az iskolákkal, a szakszervezetekkel és a szülői szervezetekkel.

(…) Két héttel ezelőtti nyilatkozat alapján több iskolában tényként kezelték, hogy maguk dönthetik el, augusztus 29-én vagy szeptember 3-án kezdik meg a 2001/2002-es tanévet. Az Oktatási Minisztérium megbízásából azonban csak most készült el a Tárki közvélemény-kutatása. A tárca a felmérés adatai alapján azt javasolja: augusztus 29-én csöngessenek be a következő tanévre. A később véglegesített rendeletben azonban arra is lehetőséget adnának, hogy az önkormányzatok a szülőkkel és intézményekkel egyeztetve a szeptember 3-ai iskolakezdés mellett is dönthessenek.

A Tárki-felmérésből kiderül, hogy az iskolaigazgatók közel kétharmada az augusztus 29-ei iskolakezdést támogatja, a szülők több mint fele viszont a szeptember 3-ai becsengetést tartaná szerencsésebbnek. Az augusztusi tanévkezdést az igazgatók 0,4 százaléka és a szülők 2 százaléka látta súlyos, megoldhatatlan problémának.

Vissza